Contact adres:

Passendalestraat 1A – 2600 Berchem – België

Telefoon:

+32 (0)3 366 18 50

 

De inschrijvingen zijn open.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Stichting Nederlands, Amsterdam – Brussel, de Vlaamse Volksbeweging vzw, de Marnixring en het Ampzing genootschap hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen op de plechtige uitreiking van de twintigste LOF-prijs der Nederlandse Taal. De laureaat voor het jaar 2022 is Bart Peeters. De uitreiking en de overige activiteiten vinden plaats op zaterdag 30 september in Lier.

Locatie

De locatie voor de LOF-dag is zaal Vredeberg – Vredebergstraat 12-14 – 2500 Lier. We verwelkomen u graag vanaf 10u30 met koffie en een Liers Vlaaike. 

Programma zaterdag 30 september

Om 11u00 start de academische zitting met een inleiding door Gust Wouters. De Burgemeester van Lier Rik Verwaest vertelt daarna over de rijke geschiedenis van ‘Schoon Lier’. 

Na een kort muzikaal intermezzo van het Ampzing genootschap onderhoudt Bernard Daelemans ons over het taalonderricht van het Nederlands aan Franstaligen en ‘nieuwkomers’ in Brussel.

Om 12u00 wordt iedereen uitgenodigd in de foyer waar een broodjesbuffet wordt aangeboden.

Om 14u00 herneemt het symposium met spreker professor Wouter Duyck over de toestand van het Nederlands in het onderwijs.

Na een tweede muzikaal intermezzo verlenen we het woord aan de minister van onderwijs Ben Weyts. 

Een muzikaal eerbetoon aan de laureaat gaat vooraf aan de LOF-rede uitgesproken door Hugo Matthysen. 

Nieuwsbrief 21 juli 2023

Omstreeks 15u45 is er de prijsoverhandiging door minister Weyts aan de laureaat Bart Peeters die daarna het woord krijgt. 

We sluiten dit gedeelte van de LOF-dag af met een receptie en heildronk op de laureaat. Het einde is voorzien om 17u00.

De deelnemers die ingeschreven hebben voor het feestbuffet, dan aanvangt omstreeks 18u30 in het Hof van Aragon (vlakbij zaal Vredeberg), bieden we om 17u15 een rondvaart aan op de Binnennete. 

Wandeling door Lier op 1 oktober

U kunt ook nog inschrijven voor een begeleide wandeling met een gids doorheen de stad Lier op zondag 1 oktober. Start van de wandeling om 10u30.

De inschrijvingen zijn vanaf nu open. Klik op de knop ‘INSCHRIJVEN’ vul het formulier in, vink aan waaraan u wil deelnemen en betaal met Bancontact, Ideal of kredietkaart.

Wil u liever betalen via een overschrijving schrijf dan een bericht naar info@lof-prijs.nl en we bezorgen u de nodige informatie.

De inschrijvingen zijn open.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte video

Compilatie video van de LOF-PRIJS uitreiking 2020 en 2021 in Leiden.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Deel dit bericht op uw sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email