Contact adres:

Passendalestraat 1A – 2600 Berchem – België

Telefoon:

+32 (0)3 366 18 50

 

LOF-PRIJS 2020
LAUREAAT STEF BOS

Stef Bos is de meester van de Nederlandse muziek! Zijn stijl ligt ergens tussen het Nederlandstalige chanson en de Nederpop. Bos brak begin jaren 90 door met zijn legendarische nummer ‘Papa’.

Bos heeft zijn theateropleiding gevolgd bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen, nadat hij zijn lerarenopleiding had afgerond in Utrecht. In 1988 pakte hij ook nog een kleinkunstopleiding op. In die tijd schreef hij al liedjes voor anderen, waaronder Ingeborg en Clouseau. Maar, zijn ware roeping was toch om geweldige nummers en teksten voor zichzelf te schrijven.

Jij gelooft in God
Dus jij gaat naar de hemel
En ik geloof in niks
Dus we komen elkaar na de dood
Na de dood nooit meer tegen
Maar papa
Ik hou steeds meer van jou

Bron: PAPA door Stef Bos

Over Stef Bos

Stef Bos is een Nederlandse zanger en songwriter. Hij schreef het nummer “Door de wind” voor Ingeborg Sergeant’s deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1989. Na het uitbrengen van zijn album “Is dit nu later” in 1990, werd hij bekend met het nummer “Papa”. Hij heeft sindsdien diverse albums uitgebracht, waaronder samenwerkingen met Afrikaanse musici. In 2011 was hij de centrale gast op Nekka-Nacht en ontving hij de Van Riebeeck-prijs voor zijn bijdrage aan de culturele en taalkundige betrekkingen tussen Nederland en Zuid-Afrika. Hij schreef ook zes boeken met gedachten, gedichten en onuitgegeven liedteksten. In 2023 schrijft hij de liedteksten voor de musical “Checkpoint Charlie” en bracht hij het album “Bitterlief” uit.

LOF-rede door
Koen Huygebaert organisator van de Nekka nacht.

Dankwoord door Stef Bos na de uitreiking van de LOF-prijs 2020

LOfprijzen der Nederlandse Taal 2020 en 2021

Deel deze pagina op uw sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email