Contact adres:

Passendalestraat 1A – 2600 Berchem – België

Telefoon:

+32 (0)3 366 18 50

 

NIEUWS

LOF-dag 2023. Een terugblik.
Nieuws

LOF-dag 2023. Een terugblik.

LOF-dag 2023. Een terugblik. ‘Nog nooit heb ik zo’n mooie prijs gekregen’ dat was de reactie van Bart Peeters na de uitreiking van de LOF-prijs 2022. Lees hier het verslag en bekijk de video’s van de LOF-dag 2023.

Lees meer »
Nieuws

Bent u ook bezorgd over de verengelsing van ons hoger onderwijs?

Op de voorpagina van De Tijd van 19 september jl. werd melding gemaakt van de voortschrijdende verengelsing van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Zo werden aan onze universiteiten en hogescholen tot drie keer meer inschrijvingen voor anderstalige opleidingen opgetekend dan eerder het geval was.

Lees meer »
LIER bedevaartoord en stad sinds eeuwen (deel 2)
Nieuws

LIER bedevaartoord en stad sinds eeuwen  (deel 2)

Na de 3e omwalling welke samen met de verbindingsgracht tussen de Grote en de Kleine Nete als stadsverdediging in de 15 eeuw werd aangelegd, worden tussen 1508 en 1516 het Groot en het Klein Spui gebouwd. Deze sluisgebouwen zorgden ervoor dat het waterpeil van de Binnennete en de vlietjes in de zgn. ‘Kuip’ op peil gehouden werd, zodat de binnenstad niet meer kon overstromen. Heden bestaat nog enkel het Groot Spui.

Lees meer »
Nieuws LOF-prijs 2023

Hoe bereikt u het eenvoudigst de zaal Vredeberg?

Rijd Lier binnen vanop de Ring via de Leuvensepoort (aan de oostkant van het centrum). Op de Ring rijdt u t.h.v. de Heilige-Familiekerk de Berlaarsesteenweg op richting centrum en volg steeds rechtdoor over de brug aan de Veemarkt, door de Berlarij, de Berlaarsestraat en de Rechtestraat.

Lees meer »